U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Fietsen kunt u huren:
Beetsterzwaag:
www.best2wielers.nl (ook electrische fietsen)
Gorredijk:
www.ontourtweewielers.nl

Gorredijk (aan de vaart, met terrasjes) is een leuke plaats om te slenteren en te winkelen. Er is een uitstekende boekhandel (Planteyn) met ook prachtcollectie CD's, er zijn woonwinkeltjes, brocante. En natuurlijk ook de Hema e.d. . Een tip voor de liefhebster: vanuit het hele land (echt waar!) reist men naar de enorme damesmodezaak Rinsma Fashion. Deze winkel heeft ook een goed inpandig restaurant voor koffie, lunch, etc.

Beetsterzwaag is een bijzonder plaatsje. Van oudsher de plek waar de adel haar landhuizen bouwde, aan de Hoofdstraat vindt u er vele, meest nu met ander functie zoals zorginstelling, galerie, gemeentehuis, etc. en enkele nog bewoond. Er zijn ook ook prachtige bijbehorende parken. In dit dorp zijn allerlei woonwinkels, galeries, etc.

Drachten heeft een breed assortiment winkels. Heerenveen ook en is als plaats leuker, met wat grachten en oude gebouwen.
Wilt u méér: Leeuwarden en Groningen liggen elk op een half uur met de auto, beide hebben een prachtige oude binnenstad, met grachten.

Laten we het bekende waterrijke Friesland niet vergeten: u bent als u dat wilt snel in het merengebied met zijn onbegrensde mogelijkheden, een tochtje met een sloep of zeilboot, terrasjes aan het water, de prachtige historische elf steden (stadjes, zoals Sloten), te veel om op te noemen.
De omgeving van Earnewald en het Princenhof is erg mooi, schilderachtig. Hier zijn ook rondvaarten. Wij kunnen u verder informeren. 

In de nabije omgeving zijn ook enkele mogelijkheden voor kleinere vaartochten. Deze worden gemaakt met kleine schepen (turfbok) in de omgeving vanuit het Openluchtmuseum it Damshûs, o.a. in combinatie met natuurwandelingen in de Deelen of de Kraanlannen. Zie voor afvaarten en reservering de website www.damshus.nl

U kunt rondvaarten met een grote rondvaartboot over de meren boeken bij o.a.
 www.rondvaartfriesland.nl   

Er is een leuke sauna in een oude Friese boerderij op 1,5 km, u kunt het als u wilt lopen.
www.saunastate.nl

De golfbaan in Beetsterzwaag ligt heel fraai, strekt zich uit van het sjieke hotel landgoed Lauswolt door de bossen tot aan de oever van het riviertje het Koningsdiep/de Nije Boarn.
www.golfclublauswolt.nl

U kunt na overleg altijd terecht (ook leuk met kinderen) bij onze buur-boeren om koeien en kalfjes te bekijken. Onze naaste buur (100 meter) heeft een prima pensionstalling voor als u een eigen paard of pony wilt meenemen. Op 200 meter is een drafbaan, leuk om te kijken (zaterdags wordt bijna altijd gereden).

Schaatsen, liefst op natuurijs maar ook een lang seizoen in IJsstadion Thialf Heerenveen, op een kwartier rijden met de auto.
 www.thialf.nl