U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Natuur is sowieso leuk voor kinderen! Koeien, schapen, ooievaars, paarden in het land. Fietsen en dan met het fietspontje over. Scharrelen door het bos en op zoek naar bramen of eikels. 
In natuurgebied De Deelen is het spannend lopen over paadjes boven het moeras en/of water.

Als de kinderen op de boerderij van onze buren de koeien en kalfjes willen aaien of in de stallen willen kijken dan kunnen we dat regelen. Ook bij de manege even verderop is dit mogelijk.

Vlakbij is een drafbaan voor paarden, meestal lopen ze op zaterdag. Een eindje verder is een manege. Je kunt er alleen paardrijden als je zelf een paard mee neemt, maar in overleg met ons mag je er wel rond kijken.

Lippenhuizen heeft een kleine speeltuin. In Beetsterzwaag is een heel mooie speeltuin, met veel houten speeltoestellen en compleet met roetsjbaan, speelveld, picknicktafels, etc.. . Er dicht bij in het bos is een groot zandduin aangelegd voor kinderen.

Als je de Bûtewei af fietst (zandweg/fietspad) kom je na aantal kilometers bij het Speelbos Sparjebird, van Staatsbosbeheer. Leuke plek, met allerlei speelobjecten, waterinstallatie, touwbruggen e.d., en trimparcours door het bos. Een soort natuurspeeltuin. Vrij toegankelijk. 

Drachten heeft een grote kinderboerderij, met speelhal, vlinderhuis, etc..
www.naturij.nl Dit is echt leuk, groot, avontuurlijk, met speeltuin, restaurant, etc.

Twee kaasboerderijen in Tynje: de Gelder en de Deelen.

Een openlucht natuurzwembad in Hemrik en in Tynje (beide heel eenvoudig, nostalgisch, leuk), een mooi verwarmd openluchtzwembad in Gorredijk, een overdekt zwemparadijs "de Welle" in Drachten www.dewelle.nl of Joure  www.zwembad-joure.nl 

Sommige musea zijn (ook) leuk voor kinderen, zoals Streekmuseum in Gorredijk, Openluchtmuseum in Nij Beets, Opelmuseum in Tynje, Kookmuseum in Appelscha. Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden is een echte aanrader.

Aqua Zoo, bij Leeuwarden is een bijzondere dierentuin in de natuur, met otters die vrij rondzwemmen en veel andere dieren.

En vergeet het Kameleondorp in Terherne vooral niet! Allerlei attracties gebaseerd op de beroemde boeken, ook boottochten, etc.
www.kameleonterherne.nl 


Lippenhuizen heeft een erg leuk poppentheater. Misschien is er een voorstelling tijdens uw verblijf. Kijk op 
www.poppentheateranansi.nlvoor informatie. Voor een groep of bijv. uw familiefeest is in overleg ook een voorstelling op maat mogelijk, voor kinderen en/of voor volwassenen.